Etiket arşivi: bilgisayar

ASUS Gelecek Nesil Padfone™ Infinity yi Tanıttı

 

ASUS, pürüzsüz metalik tasarıma ve PadFone™ Infinity İstasyon’a takıldığında 10.1 inç tablete dönüşen 5 inç Full HD ekrana sahip güçlü bir LTE akıllı telefon olan PadFone™ Infinity’yi tanıttı. PadFone™ Infinity, Android 4.2’ye ve dört çekirdekli CPU’su ve 19 saate kadar 3G konuşma süresi sağlayan Qualcomm® Snapdragon™ 600 işlemcisi sayesinde çığır açan mobil performans özelliklerine sahip.

ASUS Başkanı Jonney Shih, “PadFone™ Infinity, PadFone™ serimizin geldiği son nokta. ‘Design Thinking’ felsefemizin gösterdiği gibi, muhteşem tasarımı ödün vermeyen kullanıcı deneyimiyle birleştiriyor.”

Ayrıcalıklı performans ile ayrıcalıklı tasarımRoketlerde kullanılan alüminyumdan üretilen ince yekpare tasarımıyla ASUS PadFone™ Infinity hem güzel hem de sağlam. İnç başına 441 piksel ile 1920 x 1080 tam HD çözünürlüklü 5 inç ekran, okuduğunuz metni basılı bir sayfa kadar net gösterir ve yüksek çözünürlüklü görüntüler, tüm detayları muhteşem bir şekilde gözler önüne serer. 64GB depolama, rahat ve tepkisel bir üstün Android deneyimi için sınıfının lideri dört-çekirdek CPU’lu Qualcomm® Snapdragon™ 600 1.7GHz işlemciyi tamamlıyor. 100Mbit/s LTE ve 42Mbit/s DC-HSPA+ ise super hızlı internet taramasını ve indirmeyi garantiliyor.

ASUS PadFone™ Infinity, deklanşör gecikmesi olmadan muhteşem detaylara sahip görüntüler çekmeye imkan tanıyan bir f/2.0 beş-elemanlı yüksek performanslı bir 13 megapiksel kameraya sahip. Özel bir görüntü sinyal-işlemcisi, düşük ışık görüntülerin kalitesini artırır ve PadFone™ Infinity’nin saniyede sekiz kare olacak şekilde art arda 100 fotoğraf çekmesini ve eşzamanlı olarak 1080p tam HD video kaydetmesini sağlar. PadFone™ Infinity ayrıca Micro-USB-uyumlu MyDP portuyla 1080p tam HD videoyu aktarabilir.

Uygulamaları ve mobil veriyi anında paylaşınASUS PadFone™’un eşsiz ikisi-bir-arada yapısı, akıllı telefon ile tablet arasında veri senkronizasyonu yapma zahmetini ortadan kaldırıyor. Yuvaya yerleştirilir yerleştirilmez, PadFone™’deki veri ve ayarlar anında PadFone™ Infinity İstasyon’a geçiyor ve çalışan uygulamalar, daha büyük ekrana uyum sağlayacak şekilde yeniden formatlanıyor. İki cihaz arasında tek bir veri planı paylaşılabildiğinden, mobil veri faturaları da azalıyor.

PadFone™ Infinity, aralarında not almak için SuperNote 3.1, çarpıcı fotoğraf albümleri yaratmak için Story ve PadFone™ Infinity’nin ses kontrolünü sağlayan ASUS Echo’nun da bulunduğu muhteşem ASUS uygulamalarıyla birlikte geliyor.

PadFone™ Infinity 19 saate kadar 3G konuşma süresine sahip; bu süre PadFone™ Infinity İstasyon yuvasına takılı olduğunda 40 saate kadar çıkıyor. PadFone™ Infinity İstasyon’da ayrıca PadFone™ Infinity’yi üç kereye kadar şarj etmeye yetecek pil kapasitesi de bulunuyor.

Maskeli virüslere darbe

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri resim, yazılı metin, ses, müzik gibi farklı formattaki bir dosyada gizli veri olup olmadığını tespit eden ve içeriğini saptayan ”zeki sistem” geliştirdi.

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Burak Özçakmak, Ayaptığı açıklamada, sınıf arkadaşı Özlem Milletsever ile dosya formatlarındaki gizli verinin bulunması ve içeriğinin saptanması konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Günümüzde yaygın internet kullanımı nedeniyle çok fazla dosya paylaşıldığını hatırlatan Özçakmak, buradan yola çıkarak Mayıs ayından itibaren farklı dosya formatlarının paylaşıldığı ortamlarda verilerin içine başka verilerin gizlenip gizlenmediğini analiz eden bir sistem ortaya koymak için harekete geçtiklerini anlattı.

Veri gizleme konusunun Türkiye’nin coğrafi konumu ve terör olayları nedeniyle de çok önemli olduğunu vurgulayan Özçakmak, şöyle devam etti:

”2. Dünya Savaşı sırasında çok fazla veri bu yollarla gizlendi. Gönderilen mesajların ön yüzünde farklı bir şey olmasına rağmen arka tarafında gizli bir bilgi olabiliyordu. Füze sistemi, nükleer santrallerde kullanılan şifreler de bu şekilde gönderildi.

Şu anda kullanılan yapıda ne kadar verinin gizlenip gizlemediğini analiz etmeye çalışıyoruz. Resim, yazılı metin, ses veya müzik dosyası gibi farklı formatta bir veri olabilir. Oluşturduğumuz sistem sayesinde resmin içinde bile gizli veri olduğunu anlayabiliyoruz.”

Veriyi gizleme ya da gizlenmiş veriyi ortaya çıkarma uygulamalarının başkaları tarafından da ortaya konduğunu söyleyen Özçakmak, ”Fakat hiçbir program ‘bunun içine kesinlikle veri gizlenmiştir’ diyemiyordu. Bizim ortaya koyduğumuz farklılık bu” dedi.

Kimsenin doğrudan anlayamayacağı durumu analiz ediyor

Bu proje ürün haline geldiği takdirde başka kurumlarla veya kendi altyapısı içinde gizliliğin önemli olduğu birçok kurumun kullanabileceğine işaret eden Özçakmak, herhangi bir nedenle kişilerin veri dosyasının içine gizli bilgileri gömerek kuruma zarar verebileceğini savundu.

Aralık ayında Amerika’da düzenlenecek Uluslararası konferansta projenin sunumu ve oluşturulan sistemin altyapısını tanıtacaklarını belirten Özçakmak, sistemin masaüstü uygulaması veya kurumlara ticari bir ürün haline getirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Özçakmak, sistemin çalışma prensibini şöyle anlattı:

”Modelde öncelikle bir ses dosyasının farklı algoritmalarla veri izlemesine baktık. Bir ses veya metin dosyasını, nasıl, hangi algoritmalarla gizleriz veya nasıl gizlediğimizde veri aynı kalır. Bir ses dosyasında farklı frekansları bozarsanız insanlar dinlerken bunu anlayabilir. Fakat bunu kullanılmayan ‘bit’lerle, yani bozmadan yaparsanız bu anlaşılmaz. Biz öncelikle bunun analizini yaptık.

Verileri bu kullanılmayan ‘bit’lere gizleyerek ‘zeki sistem’imizi eğittik. Zeki sistemle ‘bit’leri algılayıp, değişip değişmediğini ve hangi ölçülerde değiştiğini analiz edebiliyoruz. Bu sayede de aynı şekilde çalan 2 ses dosyası her ölçümde de aynı sonucu verir. Fakat ben ‘içine gizlenmiş olan mesajı göster’ dediğimde mesajı gösterebiliyor. Bu sayede kimsenin doğrudan anlayamayacağı durumu analiz edebiliyor ve içindeki gizli veriyi ortaya çıkarabiliyoruz.”

(A.A)