Etiket arşivi: google

Sesli sohbet arama motoru optimizasyonu

Sesli sohbet isiteleri için hazırlamış olduğumuz  Arama Motoru Optimizasyonu, sitenizin Arama Motorları tarafından daha kolay bulunması, indekslenmesi ve böylece arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkmasını sağlamak amacıyla uygulanan işlemlerdir. Internet dünyasında daha güçlü bir yer edinebilmek için, arama motoru optimizasyon kurallarını bilmeniz ve sitenize uygulamanız gerekir. Böylece domain’inizin yaşı, ’PageRank’ değeri (pagerank, başka sitelerden verilen linklere bağlı olarak hesaplanır) gibi rakip siteler ile oluşan ve büyük ölçüde zamana dayalı olan farkları ortadan kaldırabilir ve özellikle Google Organics sonuçları arasındaki açığı hızla kapatabilirsiniz. Aşağıda konu ile ilgili birkaç ipucu bulabilirsiniz.

Anahtar Kelime Kullanımı

sesli-sohbet1. Title tag’inde sayfa için en önemli anahtar kelimeler kullanılmalı
2. Sayfa içindeki metinlerde anahtar kelimelerle uyumlu içerik kullanılmalı
3. Hedeflenen anahtar kelimeler ve sayfa içeriği uyumlu, ilişkili olmalı
4. H1 tag’i ile işaretlenmiş anahtar kelimeler kullanılmalı
5. Alan adında anahtar kelime bulunmalı
6. Sayfa adresinde (URL’de) anahtar kelimeler bulunmalı (ürün ve kategori ismi)
7. H2, H3 tag’i ile işaretlenmiş anahtar kelime kullanılmalı
8. Sayfa görseli, <alt> ve <title> tag’leri ile açıklanmalı, tanımlanmalı
9. Metin içindeki anahtar kelimeler <strong> ve <bold> tag’leri ile işaretlenmeli
10. Her bir sayfadaki Meta description tag’inde anahtar kelimeler de içeren açıklama kullanılmalı
11. Her bir sayfadaki Meta keywords tag’inde anahtar kelimeler içeren açıklama kullanılmalı

Sayfa Özellikleri

12. Sesli Chat Sayfa iç link yapısında sayfanın popülaritesi, navigasyonu iyi analiz edilmeli
13. Linklerin kalite ve içerik açısından uygun dış site ve sayfalara gitmesi sağlanmalı
14. Sayfaların yaşının önemli bir etmen olduğu unutulmamalıdır.
15. Linklerin kırık olmaması gerekmektedir.
16. İndekslenebilir içeriğin oranı artırılmalı, indekslenemeyen içerik tercih edilmemelidir.
17. Döküman içeriğinin kalitesi (site içinde aynı sayfalar olmamalı, içerik diğer sitelerden alıntı olmamalı)
18. Güncelleme sıklığı arama motorlarına sayfanın aktif bir sayfa olduğunu söyleyecektir.
19. Site URL’sinde kullanılan “/” adedinin 4’ü geçmemesi önerilmektedir.
20. Yazım kurallarına ve kelimelerin doğru yazılışına uygunluk (farklı kullanımlar, eşanlamlılar sayfada gösterilebilir)
21. Sitenin HTML doğruluğu, HTML doğrulama araçları ile site uygunluğu düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir.

Domain Özellikleri

22. Sitenin global olarak aldığı linkler, linklerin popülaritesi önemlidir.
23. Sitenin yaşı önemlidir.
24. Siteye gelen linklerin başlıklarının uygunluğu önemlidir.
25. Otorite sitelerden gelecek linklerin anahtar kelime ve sayfaya uygunluğu
26. Siteye gelen yeni linklerin oranı ve hızlı artışı önemlidir.
27. Arama yapılan kelimelerin sayfa içeriği ile uyumu (aranan kelimelerin link açıklaması olarak kullanımı)
28. Sayfada harcanan zaman, CTR, direkt ziyaret, favorilerin analizi (Aranan kelimeler ile gidilen site ve sayfaların CTR vb. oranları ile arama sonucunda sıralama sonuçlarının değişmesi)
29. Google tarafından sitelere verilen manuel otorite – ağırlık önceliği (wikipedia, amazon, vb siteler için)
30. Sitelerin en üst seviye domain olmaları: edu, gov, us, ca, vb
31. Zaman içinde siteye eklenen sayfaların adet ve frekansı, indekslenen sayfa sayısındaki artış önemlidir.
32. Site – domain adına yönelik yapılan sorguların adedi
33. Google Site Yöneticisi Araçlarında site doğruluğu, hatalı / kırık linkler

İç Linklerin Özellikleri

34. Link açıklamasının aranan kelimelere uygunluğu – <a href=” “> link açıklaması </a>
35. Link veren sitenin popülerliği
36. Link veren sitenin, içerik olarak link verilen site ile bağlantısı
37. Link ve yetkinlik açısından hedef sitenin benzer siteler arasındaki durumu
38. Verilen linklerin yaşı (linklerin gittiği sayfaların ulaşılabilir olması gerekli)
39. Link veren sitenin güvenilir ve benzer konularda içerik üretiyor olması
40. Linklerin etrafındaki metinlerin aranan kelime ile uyumu ve bağlantısı
41. Link verilmiş sayfaların iç link popülaritesi
42. Link veren sitelerin domain uzantıları

Sesli sohbet sıralaması

Sesli sohbet sıralamsında Google”de en iyi yerde olmak için tüm çalışmlarımzı devam ediyor, sesli sohbet kelimesi, bilidniği gibi Tüm sesli sitelerin hedefin”de  herkesin sesli sohbet kelimesi sıralamasında ilk sırada olmak istiyor, bu yüzden sitemizin yapmış olduğu son Seo çalışması hedef kelimede yükselmemize yardımcı oldu ve daha iyi bir çalışam yapıp Sesli Sohbet kelimesinde ilk sayfa ve ilk sıra olmaya devam edeceğiz sizler için yapmış olduğumu bu çalılma neticesin”de dünya devi olan Google arama motorun”da umarın emeğimizin karşılığını alırız ve üst sıralda sizlere kaliteli hizmet vermeye devam ederiz bizi takip etmeye devam edin…

Sesli model Seo çalışması devam ediyor

Sesli model Seo çalışması devam ediyor, sesli model sitesi olarak sizlere her zaman kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz Düyanın en büyük arama motoru olan Google“de en iyi yerde olmak için Seo çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, her kelimede en üst seviyede olmak için  Seo uzmanımızla birlikte Baclink çalışması ve edu-gov-edu.tr-gov.tr kaliteli sitelere tanıtım yazısı ekleyerek en kısa sürede hiç kimsenin umadığı bir yerde olcağız bizi izlemeye devam edin…

Kameralı sohbet için süper baclink paketi

Kameralı sohbet siteniz var değilmi ve Google sıralasında iyi yere gelmil istiyorsunzun bunun için bir çok Seo uzmanı ücret talep etmekde ben sizlere büyük bir kıyağım olcak Kameralı Sohbet siteleri iöçin üvretsiz otomatik onlaylı Pr1 ile Pr6 arasında sitelere otomatik sitenizin Baclink ekleyip Google”de istediğini yere gele bilirsiniz bunun için yapmanzı gereken sadece vereceğimzi link tıklamanı yeterli olcakdır hiç bir ücret ödemeden Seocu yok Kameralı sohbet panelcisi Seo paketi Baclik paketi faslına artık son işde sizlere 1000  otomatik onlaylı Baclik paketi ücretsiz indirin kullanın sizinde artık tek yapmanız gereken sadece teşekkür olsa gerek değilmi…

BACLİNK PAKETİ İNDİR

Google”dan Nexus 7

Temmuz ayının ortasında ilk olarak Google Play Store’da satışa çıkacak olan yeni Nexus 7 tabletlerin iki farklı modeli bulunuyor. 8 GB depolama kapasitesi olan modelin fiyatı 199 dolar iken, 16 GB depolama kapasitesi olan modelin fiyatı ise 249 dolar.

Güçlü donanımsal özelliklerine rağmen 7 inçlik Android tablet modelleri arasında uygun fiyatıyla piyasayı sallayacak gibi görünen Nexus 7′nin nasıl bu kadar ucuz olabildiği sorusunun yanıtı Android Bölüm Şefi Andy Rubin‘den geldi.

Nexus 7′de sıfır kar marjı politikası izlediklerini söyleyen Rubin, tablet satışından değil Android pazarını büyüterek Google Play uygulama marketinden para kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

Nexus 7′yi Asus’a ürettiren Google, cihazın fiyatını baştan belirleyerek Asus mühendislerinin yol haritalarını 199 dolar fiyat etiketine göre belirlemelerini istemiş. Kaynak:MYNET

Sesli sohbet wordpress kurulumu

  • Sesli sohbet sitesi açmak istiyorsunuz ve wordpress kurmak istiyorsunuz ana sayfanızı güncel her konuyu eklemek ve Google“de daha iyi yerlere gelmekmi istiyorsunuz ozaman sizlere WordPress kurulumu hakkın”da bilgi verelimWordPress ile. Fakat bunları yapabilmek için WordPress’i tanımaya, php,html, javascript bilgisine yahut mevcut eklentilerden güzel bir kompozisyon yapabilme yaratıcılığına sahip olmanız gerekiyor. Şimdi gelelim bu meşhur WordPress nasıl kurulurmuş.

 

 

 

 

  • Öncelikle belirtmeliyim ki WordPresskurulumugerçekten kolaydır, sadece dikkatli bir şekilde ilerlemeniz ayrıntıları gözden kaçırmamanız lazım. Ayrıca sistem kurulduktan sonra birkaç tıkla seveceğiniz temalara, eklentilere ulaşacak, websitesi yapmak bu kadar kolaymıymış diyeceksiniz. Tabi özgün tasarımlar yapmak için donanımlı olmanız gerekeceği aşikar. Yazı içerik itibariyle uzun gelebilir fakat hata yapmamanız veya takılmamanız için ayrıntılı bir şekilde anlatım yapılmıştır

  • Alan adı web sitenizin adresini oluşturacaktır. Misal siteadi.com bir alan adıdır. Alt alan adı da işinizi görecektir; altsite.siteadi.com da bir alt alan adıdır. Eğer localhostta yani kendi bilgisayarınızdaki server da kuracaksanız bir alan adı edinmenize gerek yoktur.

 

 

 

  • WordPress dosyalarınızın saklanacağı bir hosta ihtiyacınız vardır. Hostları ücretli ve ücretsiz olarak ayırabiliriz. Ücretsiz hostları deneme amaçlı kullanabilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum çünkü ücretsiz hostlar hem yavaştırlar hem de ziyaretçilerinize istemediğiniz reklamları gösterirler. Ücretli hostları, host hizmeti veren firmalardan edinebilirsiniz. Localhostta kuracağınız bir site için de elbette hosta ihtiyacınız yoktur.
  • WordPress kurulumu için gereken dosyaları en güvenilir şekilde WordPress.org  adresinde sağ kısımdan indirebilirsiniz. Diğer adreslerden indireceğiniz WordPress sürümlerinde istemediğiniz ve kaldırmak için kod bilgisine ihtiyaç duyacağınız bağlantılar olabilir.

 

 

 

 

  • FTP programı WordPress dosyalarını hostunuza gönderirken kullanacağınız programdır. Yani dosya göndericiniz diyebiliriz. Bazı hostlarda web file sender gibi uygulamalar oluyor fakat FTP programları daha stabil çalışmakta. FTP programı olarak da ücretsiz olarak tam fonksiyonla çalışan Filezilla’yı tavsiye ediyorum. Bu programı da [http://filezilla-project.org/download.php] adresinden işletim sisteminize uygun olarak indirebilirsiniz.

 

  • Dosyalarınızı FTP programı ile serverınıza gönderirken programa gireceğiniz server adresi, kullanıcı adı ve şifre bilgileridir. Bunu hostunuzun kullanıcı panelinden öğrenebilirsiniz. Panelde FTP accounts, FTP Users seçenklerinde de bulunabilir.


  • Kuruluma başlarken elimizde alan adımızın, hostumuzun olduğunu ve müdahele edebildiğimizi, wordpress dosyalarımızın indirilmiş ve .zip formatından klasöre çıkartıldığını ve FTP programımızın indirilip kurulumunun gerçekleştiğini ve FTP server, kullanıcı adı ve şifremizin hazır olduğunu düşünüyoruz.

 

  • Şimdi WordPress sitemizin kullanacağı database’i oluşturacağız. Bunun için hostumuzun sitesinden panelimize girip database oluşturu bulup bir adet database oluşturuyoruz.Database yazılımı olarak genelde host şirketleri phpMyAdmin’i kullanıyor. Önce database adını giriyoruz ardından Oluştur’a tıklıyoruz.

  • Burada önemli olan database’in adının, kullanıcı adının, şifresinin ve server adresinin bilinmesi. Bu bilgileri de yine database oluşturduktan sonra hostumuzun panelinden öğrenebiliriz.

 

  • Bazı hostlar güvenlik gereği otomatik wordpress kurulumuna mani oluyor. O sebeple bu dosyayı biz elimizle oluşturalım, herkesin işine yarayacak garantili bir anlatım olsun.
  • Database ile sitemizin bağlantısını sağlayacak olan config.php dosyamızı oluşturacağız. Bunun için zip’den çıkarttığımız WordPress dosyalarımızı buluyoruz ve wp-config-sample.php dosyasını notepad (yada benzeri bir basit kelime işlemcisi ile) açıyoruz.
  • -define(‘DB_NAME’, ‘veritabanı adı’); buraya veritabanımızın adını yazıyoruz
  • -define(‘DB_USER’, ‘kullanıcı adı’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız kullanıcı adı
  • -define(‘DB_PASSWORD’, ‘sifre’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız şifre
  • -define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); burasını genellikle localhost olarak bırakıyoruz, eğer ki bir sorun çıkarsa, hostumuzun kontrol panelinden aldığımız server adresini localhost yerine yazıyoruz.
  • Maddelerdeki değişiklikleri yaptıktan sonra bu wp-config-sample.php ‘da yaptığımız değişiklikleri farklı kaydet’e basıp wp-config.php olarak kaydediyoruz.

  • Bundan sonra programa bu bilgileri girmeyeceğiz, yanındaki ok tuşuna basınca otomatik olarak çıkan listede gözükecektir. Hızlı bağlana bastık ve servera bağlanmış olduk.

 

  • Filezilla ile bağlantımızı yaptıktan sonra programda sol tarafta yerel site kısmından WordPress dosyalarımızın olduğu yeri buluyoruz. Sağ taraftaki uzaktaki sitede kurulum yapılacak yeri buluyoruz bu klasör ana dizine kurulum yapacaksanız (root, htdocs, siteadi.com) olabilir. Şimdi sol alttaki Dosya adının altındaki WordPress dosyalarımızın hepsini seçip sağ alttaki bulmuş olduğumuz klasöre bırakıyoruz ve dosya transferi başlamış oluyor. Burada dikkat etmemiz gereken Aktarılamayanlar ismindeki kısımda dosya bulunmaması, eğer orada dosya kalmış ise o dosyayı yeniden göndermeliyiz. Server bağlantı sorunlarından dolayı aktarılamayan dosyalar olabilir. Dosya transferi bittiğinde Filezilla’yı kapatabiliriz.

 

  • Şimdi internet tarayıcımızı açıp siteadresi.com/wordpress/wp-admin/install.php yazıyoruz ve karşımıza çıkan yönergeleri takip ediyoruz. Bu aşamada dikkat edeceğiniz husus e-posta adresini doğru girmeniz. Bu adres yöneticinin e-posta adresidir ve şifrenizi unutttuğunuzda şifrenin gönderileceği adrestir. Diğer bilgiler site kurulduktan sonra wordpress panelinden kolayca değiştirilebilecek bilgilerdir.
  • Kurulumu bitirdik artık istediğiniz temayı bulup, eklentilerin de desteği ile websitenizi zenginleştirebilirsiniz. Google”de istediğiniz her türlü temayı bula bilirsinzi bu kadar basir wordpress kurmak siteniz daha güzel daha aktif bir rol alır güzel bir dizayn yaparak bira”da görsellik vere bilirsinzi temanıza güzel bir sesli sohbet siteniz olur başarılar dileriz, eğer yapamıyorsanız daha detaylı bilgi için Yorum köşemize sorunlarınız anlatın sizlere daha güzel yardımcı olalalım…