Etiket arşivi: wordpress

WordPress Sesli chat portalı

WordPress Sesli chat portalı her sesli chat sitesi artık wordpress kullanıyor, herkes wordpress portal tarzı tema kullanmak istiyor, herkesin sitemizn sesli chat paortalı gibi bir web teması olsun istiyoruz ve paylaşıma açık bir şekilde öneriyoruz arkadaşlar  sitemizen portalını herkesin beğendiğini biliyoruz ve bir arkadaşımız bu protalı benden istedi ve bende paylaşmak istiyorum sesli chat siteniz için süper bir portal istediğiniz kadar katagori açabilirsiniz ful seo uyumlu bu protal sesli chat siteleri için”de siteniz uçuracakdır kurulumu çok basitdir bu konuda sizlere tardımcı olabiliriz isterseniz işde süper bir wordpress sesli chat portalı…

 

 

Sesli Chat Portalı İndir

Sesli sohbet için wordpress kurulum anlatımı

Sesli sohbet sitesi açmak istiyorsunuz ve ana sayfasını wordpress kurmak istiyorsunuz ama nasıl kurulucağını bilmiyorsunuz sevgili sesli sohbet sitesi açmak isteyen arkadaşlar bu  bölümde sizlere WordPress kurulumu detaylı bir şekilde anlatacağız ve güzel bir Sesli sohbet siteniz olcak şimdiden iyi bloglar…

1. WordPress-tr adresinden indirdiğimiz son sürüm WordPress Ftp’ye yükledikten sonra adres çubuğuna site adresimizi yazdığımızda karşımıza çıkan ekran aşağıda görmüş olduğunuz gibidir. Gelen bu ekrandaYapılandırma dosyası yarat diyerek ilerleriz..

 

2. Şimdi karşımıza gelen ekranda bir sonra gelecek olan sayfada yapmamız gereken ayarları anlatan anlatım var. Devam edebiliriz! tıklayarak devam ediyoruz.

 

3. WordPress kurulumunu gerçekleştirebilmeniz için MYSQL ve MYSQL kullanıcısı bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Biz kurulumu localhost üzerinden gerçekleştirdiğimiz için şifre alanı boş, sizin şifre alanınızda kendi bilgilerinize göre doldurmanız gerek. Kısaca neler yazmanız gerekli bahsedelim.

a ) Veritabanı adı : Bu alana WordPress kurmak için oluşturduğunuz MYSQL ismini yazmalısınız. Linux ve Cpanel kullanımlarında genellikle Hesap adı ve MYSQL adı şeklinde yani  blogizma_portal  gibi bir isim vermektedir.

b ) Kullanıcı adı : Bu alan MYSQL üzerinde yetki sahibi olarak atadığınız kullanıcı adı için doldurulmalıdır.

c) Parola : MYSQL yetkilisi olarak atadığınız kullanıcı adının şifresidir.

d ) Veritabanı Sunucusu : Bu alan genellikle localhost olarak kalır.

e ) Tablo Ön Eki : Bu alanda wp_yazmaktadır. Bir MYSQL üzerinde birden çok sistem ya da WordPress kullanıyorsanız bu ön eki değiştirebilirsiniz. Bazı arkadaşlar güvenlik için farklı ön ek vererek kurmanın daha sağlıklı olduğunu söylemişler. Siz isteğinize göre bir ön ek yazabilirsiniz.

Bu alanları doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra Gönder butonuna tıklıyoruz..

 

4. Bu adımda eğer MYSQL bilgilerinizde bir sorun yoksa İşlem tamam! uyarısı alırsınız ve Şimdi kuruluma başlayabilirsiniz!

 

5. Gerekli bilgileri sorunsuz olarak girdik MYSQL’de tablolarımız oluşturuldu. Şimdi ise sitemizin title, admin kullanıcı adı, şifre ve eposta ayarlarını yapıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi zaten işlemler standart ve bilindik işlemler. Burada dikkat etmeniz gereken şifrenizin güvenlik seviyesinin yüksek olmasıdır. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra WordPress’i Kur diyoruz..

 

6. WordPress kurulumu tamamlandı! Gelen ekranda Giriş diyoruz..

 

7. Daha önce belirlemiş olduğumuz kullanıcı adı ve şifremizle Giriş yapıyoruz.

 

8. İşte sorunsuz bir kurulumdan sonra giriş işlemi yapıldı ve WordPress Admin panel karşımızda.

 

9. Burasıda kurulumdan sonra WordPress default tema ile blogumuzun görünüşü..

 

Kısaca ve basit olarak WordPress kurulumunu anlatmaya çalıştık. Sürç i lisan ettiysek affola. Son olarak şunu eklemek istiyorum. WordPress 3.1.x  sürümü ile birlikte admin bar isminde bir menü gelir oldu. Onundan nasıl  kaldırılacağını bu makaleden öğrenebilirsiniz. WordPress 3.1.x’le Birlikte Gelen Admin Bar Kaldırma Hadi hayırlı olsun güzel bloglar yazmanız dileği ile…

Sesli sohbet wordpress kurulumu

  • Sesli sohbet sitesi açmak istiyorsunuz ve wordpress kurmak istiyorsunuz ana sayfanızı güncel her konuyu eklemek ve Google“de daha iyi yerlere gelmekmi istiyorsunuz ozaman sizlere WordPress kurulumu hakkın”da bilgi verelimWordPress ile. Fakat bunları yapabilmek için WordPress’i tanımaya, php,html, javascript bilgisine yahut mevcut eklentilerden güzel bir kompozisyon yapabilme yaratıcılığına sahip olmanız gerekiyor. Şimdi gelelim bu meşhur WordPress nasıl kurulurmuş.

 

 

 

 

  • Öncelikle belirtmeliyim ki WordPresskurulumugerçekten kolaydır, sadece dikkatli bir şekilde ilerlemeniz ayrıntıları gözden kaçırmamanız lazım. Ayrıca sistem kurulduktan sonra birkaç tıkla seveceğiniz temalara, eklentilere ulaşacak, websitesi yapmak bu kadar kolaymıymış diyeceksiniz. Tabi özgün tasarımlar yapmak için donanımlı olmanız gerekeceği aşikar. Yazı içerik itibariyle uzun gelebilir fakat hata yapmamanız veya takılmamanız için ayrıntılı bir şekilde anlatım yapılmıştır

  • Alan adı web sitenizin adresini oluşturacaktır. Misal siteadi.com bir alan adıdır. Alt alan adı da işinizi görecektir; altsite.siteadi.com da bir alt alan adıdır. Eğer localhostta yani kendi bilgisayarınızdaki server da kuracaksanız bir alan adı edinmenize gerek yoktur.

 

 

 

  • WordPress dosyalarınızın saklanacağı bir hosta ihtiyacınız vardır. Hostları ücretli ve ücretsiz olarak ayırabiliriz. Ücretsiz hostları deneme amaçlı kullanabilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum çünkü ücretsiz hostlar hem yavaştırlar hem de ziyaretçilerinize istemediğiniz reklamları gösterirler. Ücretli hostları, host hizmeti veren firmalardan edinebilirsiniz. Localhostta kuracağınız bir site için de elbette hosta ihtiyacınız yoktur.
  • WordPress kurulumu için gereken dosyaları en güvenilir şekilde WordPress.org  adresinde sağ kısımdan indirebilirsiniz. Diğer adreslerden indireceğiniz WordPress sürümlerinde istemediğiniz ve kaldırmak için kod bilgisine ihtiyaç duyacağınız bağlantılar olabilir.

 

 

 

 

  • FTP programı WordPress dosyalarını hostunuza gönderirken kullanacağınız programdır. Yani dosya göndericiniz diyebiliriz. Bazı hostlarda web file sender gibi uygulamalar oluyor fakat FTP programları daha stabil çalışmakta. FTP programı olarak da ücretsiz olarak tam fonksiyonla çalışan Filezilla’yı tavsiye ediyorum. Bu programı da [http://filezilla-project.org/download.php] adresinden işletim sisteminize uygun olarak indirebilirsiniz.

 

  • Dosyalarınızı FTP programı ile serverınıza gönderirken programa gireceğiniz server adresi, kullanıcı adı ve şifre bilgileridir. Bunu hostunuzun kullanıcı panelinden öğrenebilirsiniz. Panelde FTP accounts, FTP Users seçenklerinde de bulunabilir.


  • Kuruluma başlarken elimizde alan adımızın, hostumuzun olduğunu ve müdahele edebildiğimizi, wordpress dosyalarımızın indirilmiş ve .zip formatından klasöre çıkartıldığını ve FTP programımızın indirilip kurulumunun gerçekleştiğini ve FTP server, kullanıcı adı ve şifremizin hazır olduğunu düşünüyoruz.

 

  • Şimdi WordPress sitemizin kullanacağı database’i oluşturacağız. Bunun için hostumuzun sitesinden panelimize girip database oluşturu bulup bir adet database oluşturuyoruz.Database yazılımı olarak genelde host şirketleri phpMyAdmin’i kullanıyor. Önce database adını giriyoruz ardından Oluştur’a tıklıyoruz.

  • Burada önemli olan database’in adının, kullanıcı adının, şifresinin ve server adresinin bilinmesi. Bu bilgileri de yine database oluşturduktan sonra hostumuzun panelinden öğrenebiliriz.

 

  • Bazı hostlar güvenlik gereği otomatik wordpress kurulumuna mani oluyor. O sebeple bu dosyayı biz elimizle oluşturalım, herkesin işine yarayacak garantili bir anlatım olsun.
  • Database ile sitemizin bağlantısını sağlayacak olan config.php dosyamızı oluşturacağız. Bunun için zip’den çıkarttığımız WordPress dosyalarımızı buluyoruz ve wp-config-sample.php dosyasını notepad (yada benzeri bir basit kelime işlemcisi ile) açıyoruz.
  • -define(‘DB_NAME’, ‘veritabanı adı’); buraya veritabanımızın adını yazıyoruz
  • -define(‘DB_USER’, ‘kullanıcı adı’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız kullanıcı adı
  • -define(‘DB_PASSWORD’, ‘sifre’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız şifre
  • -define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); burasını genellikle localhost olarak bırakıyoruz, eğer ki bir sorun çıkarsa, hostumuzun kontrol panelinden aldığımız server adresini localhost yerine yazıyoruz.
  • Maddelerdeki değişiklikleri yaptıktan sonra bu wp-config-sample.php ‘da yaptığımız değişiklikleri farklı kaydet’e basıp wp-config.php olarak kaydediyoruz.

  • Bundan sonra programa bu bilgileri girmeyeceğiz, yanındaki ok tuşuna basınca otomatik olarak çıkan listede gözükecektir. Hızlı bağlana bastık ve servera bağlanmış olduk.

 

  • Filezilla ile bağlantımızı yaptıktan sonra programda sol tarafta yerel site kısmından WordPress dosyalarımızın olduğu yeri buluyoruz. Sağ taraftaki uzaktaki sitede kurulum yapılacak yeri buluyoruz bu klasör ana dizine kurulum yapacaksanız (root, htdocs, siteadi.com) olabilir. Şimdi sol alttaki Dosya adının altındaki WordPress dosyalarımızın hepsini seçip sağ alttaki bulmuş olduğumuz klasöre bırakıyoruz ve dosya transferi başlamış oluyor. Burada dikkat etmemiz gereken Aktarılamayanlar ismindeki kısımda dosya bulunmaması, eğer orada dosya kalmış ise o dosyayı yeniden göndermeliyiz. Server bağlantı sorunlarından dolayı aktarılamayan dosyalar olabilir. Dosya transferi bittiğinde Filezilla’yı kapatabiliriz.

 

  • Şimdi internet tarayıcımızı açıp siteadresi.com/wordpress/wp-admin/install.php yazıyoruz ve karşımıza çıkan yönergeleri takip ediyoruz. Bu aşamada dikkat edeceğiniz husus e-posta adresini doğru girmeniz. Bu adres yöneticinin e-posta adresidir ve şifrenizi unutttuğunuzda şifrenin gönderileceği adrestir. Diğer bilgiler site kurulduktan sonra wordpress panelinden kolayca değiştirilebilecek bilgilerdir.
  • Kurulumu bitirdik artık istediğiniz temayı bulup, eklentilerin de desteği ile websitenizi zenginleştirebilirsiniz. Google”de istediğiniz her türlü temayı bula bilirsinzi bu kadar basir wordpress kurmak siteniz daha güzel daha aktif bir rol alır güzel bir dizayn yaparak bira”da görsellik vere bilirsinzi temanıza güzel bir sesli sohbet siteniz olur başarılar dileriz, eğer yapamıyorsanız daha detaylı bilgi için Yorum köşemize sorunlarınız anlatın sizlere daha güzel yardımcı olalalım…