Avrasya Film Festivali başladı
Avrasya Film Festivali, Kazakistan’ın eski başkenti ve finans merkezi Almatı’da başladı.
Bu sene 8. düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde Avrupa, Güney Asya, Orta Asya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BTD) ülkelerinden 50’den fazla film gösterilecek.
17-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalde bu sene Türkiye’den de 6 film Kazak izleyicilerin beğenisine sunulacak.
Kazak sinemasının gelişmesine katkı sağladığı için yerli ve yabancı sinemacılara ödüllerin verileceği festivale çok sayıda dünyaca meşhur film yapımcı ve aktör katılıyor.
Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında, 2011 ve 2012 yılında çekilmiş olan çok sayıda yerli ve yabancı filmin sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
Festival kapsamında en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncu ile jüri özel ödülü kategorilerinde birinci olan eserlere çeşitli ödüller verilecek.
Öte yandan festivalin yarışma bölümünde Türk filmlerinden “Gelecek Uzun Sürer” filmi yarışırken Berlin Uluslararası Film Festivali Ödülü Alan Filmler bölümünde “Bal”, “Kosmos”, “Pandora’nın Kutusu”, “Entelköy Efe köye Karşı” ve
“Gölgeler ve Suretler” adlı filmler Kazak sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
BENZER HABERLER

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde,

Kayıp ihbarıyla ortaya çıkan cinayetin ardından kardeşinin öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulunan ağabey Cem Aslan, kardeşi

TBMM Genel Kurulu’nda, çevrenin korunmasına yönelik teklif kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, plastik alışveriş poşetleri ücretli
Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz
Yorum Yap
Kameralı Sohbet
KÖŞE YAZARLARI