Büyük göğüs psikolojiyi bozuyor
Kadınlarda, sadece estetik soruna yol açtığı sanılan büyük memelerin, sağlık problemlerine yol açtığı belirtildi.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Remzi Fırıncıoğulları, b oyun ve sırtında ağrı olan büyük memeli kadınların ayrıca psikolojik olarak da sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Eski çağlardan beri memenin, güzelliğin ve doğurganlığın sembolü olarak gösterildiğini kaydeden Op. Dr. Remzi Fırıncıoğulları, normalden daha büyük memelerin bazı problemlere yol açtığını belirterek, “Büyük memeye sahip olmak isteyen kadınların sayısı daha fazla olmasına rağmen iri memeli kadın lar sırt ağrısı ve aşırı yükten şikayetçidir. Bu durum kişi de kronik ağrı nedeni olabileceği gibi meme altı bölgelerde maserasyon ve dermatozlara da neden olabilir. Spor yapmanın, koşmanın zorluğundan yakınan iri memeli kadınlar çoğu zaman ince ve dar kıyafetler gibi istediklerini giyememe gibi sorunlar nedeniyle psikolojik olarak da sıkıntı yaşayabiliyor” dedi.
Büyük memelerin ameliyatla küçültülebildiğini kaydeden Op.Dr. Remzi Fırıncıoğulları, bu ameliyatların plastik ve estetik cerrahinin önemli operasyonlarından biri olduğunu söyledi. İşlemin asıl amacının, memenin ağırlığını azaltmak olduğunu kaydeden Op. Dr. Fırıncıoğulları, şöyle konuştu: “Memenin estetik beklentilere göre küçültülmesinin yanı sıra duyusal ve fizyolojik işlevlerinin korunması aynı oranda önemlidir. Bu konuda iyi estetik sonuçlar sağlayan teknik ve yöntemler tanımlanmıştır. Memenin büyüklüğü, sarkma derecesi ve hastanın isteği göz önüne alınarak ‘Vertikal teknik’ veya ‘Ters-T’ tekniği kullanılır.”
Op.Dr. Remzi Fırıncıoğulları, meme küçültme ameliyatı yapılması için öncelikle hastanın sağlıklı ve 18 yaşından büyük olması, ameliyata engel oluşturacak bir rahatsızlığının bulunmaması gerektiğini söyledi.
BENZER HABERLER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkan adayı

Kayıp ihbarıyla ortaya çıkan cinayetin ardından kardeşinin öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulunan ağabey Cem Aslan, kardeşi

Şanlıurfa Sırrın Mahallesi’ndeki evlerinde 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen sağır ve dilsiz H.N., eşi A.N.’nin şikayeti
Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz
Yorum Yap
Kameralı Sohbet
KÖŞE YAZARLARI