Cemil Çiçek’ten şike formülü
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 32. Gün Programı’nda şikeye ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ‘Bir ara çözüm bulunabilir. Kişiler suç işledi diye aile cezalandırılamaz. Takımlar da aile gibidir. Gerekli değişiklikler yapılmalı’ dedi.
Değiştirilen yasanın hükümlerinin ağır olduğunu, terör suçunun bile tartışıldığı dönemde şikeye bu denli ağır ceza verilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Çiçek, ‘Çok ağır hükümler var. Kişilerin yaptıklarında dolayı bütün bir camiayı cezalandırmak adalete sığmaz. Kişiler suç işledi diye aile cezalandırılamaz. Takımlar da aile gibidir. Gerekli değişiklikler yapılmalıdır’ diye konuştu.
DÜZELTİLEBİLİR, TELAFİ EDİLİR
F.BAHÇELİ olduğunu da bildiren Meclis Başkanı Çiçek, olayın sadece bir takımın düşüp düşmemesi olmadığını ifade ederek, ara bir yol arayışı içinde olduğunu belirtti. Çiçek, ”Ara bir çözüm bulunabilir. Mesela etkin pişmanlık olmalı” diye konuştu. Programın yapımcısı Mehmet Ali Birand’ın, ‘Aziz Yıldırım etkin pişmanlıktan mı yararlanmalı’ sorusu üzerine , ‘Bilemem!’ karşılığını verdi.
ANCAK Çiçek, kişilerin yaptıklarıyla camiaların kazandığı ya da kaybettiklerinin nasıl düzeltileceği ya da telafi edileceğine ilişkin bir değerlendirme yapmadı.
Formül hazır
F.Bahçe’nin küme düşmemesi için düşünülen formül şu şekilde: F.Bahçe’deki şike iddialarının öncelikle sahadaki oyuna etki etmediğine kamuoyu ikna edilecek. Bu kanaat doğrultusunda saha dışında şikeye teşebbüs ve teşvik suçları işlendiği sonucuna varılacak. 58. maddede yapılacak, ‘şikeye teşebbüse puan silme, teşviğe teşebbüse de para cezası verilir’ değişiklik uygulamaya konulacak. F.Bahçe’nin puanı silinecek ve para cezasıyla kurtulacak. Ancak bu formülde Şampiyonluk Kupası’nın, F.Bahçe’de kalmasına Trabzonspor şiddetle itiraz ediyor.
BENZER HABERLER

Kayıp ihbarıyla ortaya çıkan cinayetin ardından kardeşinin öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulunan ağabey Cem Aslan, kardeşi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Sancaktepe’de askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerimizin şehit olmasıyla ilgili başsağlığı mesajı

Gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında ortalama 23 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 15 kuruş indirim yapılacak. Enerji Petrol
Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz
Yorum Yap
Kameralı Sohbet
KÖŞE YAZARLARI