banner

Google Snapseed’i satın aldı

Ana Sayfa » Teknoloji » Google Snapseed’i satın aldı
Paylaş
Tarih : 18 Eylül 2012 - 15:50

Google, rakibi Facebook’u rahatsız edecek bir hamleyle fotoğraf uygulamaları geliştiren Snapseed’i satın aldı.

Google, Instagram’ın en büyük rakibi olarak gösterilen iOS tabanlı Snapseed’in sahibi Nik Software’i satın aldı. Google’ın mühendislik bölümü başkan yardımcısı Vic Gundotra, satın alım haberini Google + hesabından duyurdu.

Facebook, nisan ayında sosyal medyanın en popüler fotoğraf uygulaması olarak kabul edilen Instagram’ı bir milyar dolara satın almıştı. Google, Apple’ın işletim sistemi iOS’i kullanan mobil cihazlara uyumlu olan Snapseed’i satın alarak fotoğraf uygulamaları rekabetinde önemli bir hamle yapmış oldu.

Snapseed, Instagram’a benzer olarak fotoğrafların editlenmesini, Facebook, Flickr ve diğer sosyal ağlar üzerinden veya e-mail üzerinden paylaşılmasını sağlıyor.

Gundotra, Google +’da yaptığı açıklamada, “Kullanıcılarımıza sevdikleri fotoğrafları yeniden yaratmaları için fırsat vermek istedik ve bunu en iyi yapan Nik” dedi. Bir yıl önce hayata geçen Google +, bugün 400 bin üyeye sahip.

GENÇ AMA BAŞARILI

Snapseed, Haziran 2011’de iPad uygulaması olarak hayata geçti. Ağustos 2011’de iPhone versiyonu geliştirilen uygulama, Apple tarafından 2011’in en iyi iPad uygulaması seçildi. Aynı yılın en popüler iPad uygulaması ödülü ise Instagram’a gitti.

Gün geçtikte kullanıcı sayısını artıran Snapseed, Mac OS ve Windows’a uyumlu hale getirildi. Nik Softwarwe’in, bugünlerde uygulamayı Android işletim sistemine uyumlu kılmak için çalıştığı belirtiliyor.

SPONSOR REKLAMLAR

banner

BENZER HABERLER

Müjde geldi! Yeni hak verildi…
Müjde geldi! Yeni hak verildi…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde,

Mersin’deki vahşette tüyler ürperten detay
Mersin’deki vahşette tüyler ürperten detay

Kayıp ihbarıyla ortaya çıkan cinayetin ardından kardeşinin öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulunan ağabey Cem Aslan, kardeşi

TBMM’de resmen kabul edildi! Artık ücretli olacak
TBMM’de resmen kabul edildi! Artık ücretli olacak

TBMM Genel Kurulu’nda, çevrenin korunmasına yönelik teklif kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, plastik alışveriş poşetleri ücretli

Facebook Hesabınızla Bu Habere Yorum Yapabilirsiniz

Yorum Yap

İsminiz
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz

Bostancı escort İstanbul escort Kartal escort Dudullu escort Pendik escort Göztepe escort Kadıköy escort Kurtköy escort Ümraniye escort Ataşehir escort Anadolu yakası escort Ankara Travesti