OYAK’tan Karartmaya Özel İlgi !

Ergenekon tutuklusu Alparslan Arslan’ın 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirdiği Danıştay saldırısı ile ilgili çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

Danıştay saldırısında arızalı olduğu iddia edilen güvenlik kameralarını ve hard diskleri, teknik servis yerine bizzat OYAK Güvenlik Sistemleri Ankara Bölge Temsilcisi Serkan A.’nın aldığı ortaya çıktı. Son operasyonda gözaltına alınan Serkan A’nın kameralar ve hard disklere ilgisinin sebebi araştırılıyor.

Ergenekon tutuklusu Alparslan Arslan’ın 17 Mayıs 2006 tarihinde gerçekleştirdiği Danıştay saldırısı ile ilgili çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Salı günü yapılan operasyonda gözaltına alınan OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Ankara Bölge Temsilcisi Serkan A.’nın, arızalandığı iddia edilen güvenlik kameraları ve harddiskleri teknik servis alması gerekirken bizzat gidip aldığı belirlendi. Arıza için teknik servis elemanlarınca tutulması gereken Servis Formlarının Bölge Temsilcisi Serkan A. tarafından tutulduğu tespit edildi. Arızalı kameraların ve harddisklerin bizzat Bölge Temsilcisi tarafından teslim alınması ve teslim edilmesi kafaları karıştırdı. 2005 yılı aralık ayında Danıştay’a kamera sistemi hizmeti vermeye başlayan Oyak Güvenlik’te yapılan incelemelerde Aralık 2005 – 3 Mayıs 2006 tarihleri arasındaki süreçte kameraların yaklaşık 4,5 ay boyunca hiç arızalanmazken saldırının gerçekleştiği ayda 5 kez arızalanmaları dikkat çekmişti.

SALDIRININ İZLERİ SİLİNDİ

Ergenekon ana davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısı soruşturması derinleştikçe yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Darbeye zemin hazırlamak ve AK Parti’yi iktidardan düşürmek için tezgahlandığı belirtilen saldırının en ince noktasına kadar planlandığı tespit edildi. Cumhuriyet Gazetesi’nin İstanbul’daki binasına arka arkaya atılan bombalarla ‘irtica’ tehdidi oluşturmaya çalışan örgütün altın vuruşunu ise Danıştay saldırısı ile hayata geçirmeyi planladığı ifade ediliyor. Saldırının gerçekleşeceği Danıştay binasındaki güvenlik kameraları sık sık arızalanması, tetikçi Alparslan Arslan’ın saldırıdan bir gün önce yaptığı keşfin görüntülerinin silinmesi için de zemin hazırlamıştı. Arslan’ın görüntülerinin de olduğu güvenlik kamerası harddiski arızalandığı gerekçesiyle OYAK tarafından alınıp Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin’in hayatını kaybettiği saldırıdan sonra takıldı. Harddiski alan kişinin ise teknik servisi bypass edip bizzat devreye giren OYAK Güvenlik Ankara Bölge Temsilcisi Serkan A. olduğu tespit edildi.

Saldırının sırrı kamerada

Bilirkişi raporundan sonra OYAK Güvenlik, 25 Eylül 2009 tarihine kadar yani yaklaşık 3.5 yıl kendilerinden kamera kayıtlarını kimsenin istemediğini iddia etti. Ancak kamera kayıtlarının alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesi’nin saldırının olduğu gün harekete geçtiği ortaya çıktı. Polis aynı gün resmi yazıyla Danıştay Başkanlığı’ndan kamera kayıtlarını istedi. Ancak Danıştay, Emniyet’in yazısına 5 gün sonra cevap verdi. Gözaltı süresinin bitişi nedeniyle Emniyet, üçüncü gün bütün delilleri, şüphelileri ve dosyayı savcılık makamına devretti. Emniyetin OYAK Güvenlikten kamera kayıtlarını resmen isteme yetkisi bu 3 günü kapsıyordu. Danıştay’dan bu sürenin sonunda gelen “Harddiskler bozulmaları nedeniyle OYAK Güvenlik tarafından söküldü. Şuan OYAK’ta” cevabı verince emniyet hiçbir işlem yapamadı. Savcılık ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise bu kayıtları OYAK’tan istemedi.

Harddisklere işlem yapıldı

Serkan A’nın arızalı kamera harddisklerini yanında teknik servis elemanları bulunmadan aldı. Arslan’ın 16 Mayıs’ta saldırı öncesi keşif görüntülerinin olduğu kamera harddiskini tek başına alan Serkan A., saldırı sonrası 17 Mayıs’ta değiştirilen harddiski 2 servis elemanı ile beraber teslim etti. Serkan A.’nın 17 Mayıs’ta harddiski teslim ettiği iki teknisyen Metin A. ile Murat K.’da Salı günü yapılan operasyonda gözaltına alındı. TÜBİTAK’ta görevli bilirkişi Hayrettin Bahşi’nin hazırladığı raporda, sonu 93 ile biten seri numaralı hard diskte silinmiş dosyalar tespit edildiği vurgulanarak, “Dosyaların önemli bir kısmı geri döndürülemez şekilde silinmiş olup, söz konusu dosyaların sadece isimlerine erişilmiştir. Dosyaların büyük bir bölümünün 16 Mayıs 2006’da 19.47- 19.50’de silindiği tespit edilmiştir” denilmişti. Firmanın ilettiği DVD’deki dosyaların, 6 Haziran 2006’da oluşturulduğu ya da kopyalandığı vurgulanan raporda, “Bu tarihle ilgili DVD’de kamera kayıtları mevcut ama içinde görüntü bulunmamaktadır. Dolayısıyla firma tarafından o tarihte hard diskle bir işlem yapıldığı sonucuna varılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

Cumhuriyet bombalandı, kameralar bozuldu

Alparslan Arslan ile Tekin Irşi, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu’nun 5, 10 ve 11 Mayıs 2006 tarihlerinde İstanbul Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atmalarıyla Danıştay’ın güvenlik kameralarının aynı günlere rastlaması dikkat çekti. OYAK tarafından takılan kameraların, 3, 5, 8, 11 ve 16 Mayıs tarihlerinde arızalandığı belirlendi. Dönemin Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Savcı Mehmet Emin Çakmak, OYAK’a 8 Mayıs 2006 tarihinde yazıda güvenlik kameraların arızasının “Kalıcı” bir şekilde en geç 24 saat içinde giderilmesini istedi. Ancak Genel Sekreter yardımcısının bu isteği sonrası OYAK tarafından takılan kameralar 8 gün sonra yani Alparslan Arslan’ın saldırı için keşif yaptığı 16 Mayıs’a kadar ancak çalıştı. 16 Mayıs’ta arızalandığı gerekçesiyle alınan ve içinde tetikçi Arslan’ın keşif görüntülerinin de bulunduğu harddisk geri döndürülemeyecek şekilde silindi.

Yeni Şafak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.